25.7.2024. 20:28
3
Helez žestoko "odbrusio" SDA: Idemo naprijed samo kada SDA nije dio vlasti!
Nakon neuspješnog usaglašavanja Reformske agende i blokade iz četiri kantona u kojima je na vlasti SDA, oglasio se i ministar odbrane BiH Zukan Helez. On je optužio SDA za blokadu evropskog puta naše zemlje.

On podsjeća na izjavu predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen da je aktuelni saziv Vijeća ministara BiH uradio više na približavanju Bosne i Hercegovine Evropskoj Uniji za godinu dana nego prethodna vlast za 10 godina.

- Razlika između ove vlasti i prethodnih je samo jedna, u novoj nema kadrova SDA. Očigledno možemo naprijed samo kada SDA nije dio vlasti - naglašava Helez.

- Kretenski i antidržavni Mehanizam koordinacije, koji je SDA potpisala s HDZ-om 2016. godine, omogućava blokiranje evropskog puta nižim nivoima vlasti u BiH. Da pojednostavim, bilo koji kanton iz bilo kojeg razloga, može blokirati europski put BiH. Iskreno nisam ni slutio da će SDA zloupotrijebiti Mehanizam koordinacije i blokirati evropski put BiH, uskratiti građanima 70 miliona eura bespovratnih sredstava za infrastrukturu, puteve, pruge, mostove itd.

Ali, ako se malo vratimo u prošlost vidjet ćemo da SDA ima dug historijat donošenja antidržavnih odluka od kojih se Bosna i Hercegovina neće oporaviti generacijama - navodi Helez.

(Sead M.)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.