9.8.2024. 14:36
1
Iz Mijatovićevog kabineta reagovali na izjave Efendića - Da li je ovim najavljeno hapšenje načelnika Općine Novi Grad: "Puno više od toga, vjerovatno, zna i SIPA"
Nakon što što je predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić prozvao potpredsjednika SDP-a i federalnog ministra Vojina Mijatovića uslijedila je reakcija iz njegovog Kabineta.

U reakciji koju potpisuje Mijatovićev savjetnik Fadil Mandal navodi se da se Efendić okrene Mijatoviću kada mu ponestane tema.

- Kada mu ponestane tema, Semir Efendić vrati se svojoj osobnoj opsesiji - sijanju mržnje prema Vojinu Mijatoviću, potpredsjedniku SDP-a, zamjeniku premijera i ministru u Vladi Federacije BiH, navodi se u reakciji.

Dodaje se da su netačne izjave o generalu Mehmedu Alagiću.

- Tako, ničim izazvan, ponovo laže o Mijatoviću i izmišlja njegove navodne izjave o generalu Mehmedu Alagiću, jeftino računajući na izuzetnu senzibilnost bošnjačke javnosti kada je rahmetli general Alagić u pitanju s ciljem da protiv Mijatovića okrene i brojne građane Federacije BiH koji cijene njegovu principijelnost u promoviranju bosanske države i zajedništva naroda BiH, te njegovu oštru javnu osudu secesionističke i nacionalističke politike Milorada Dodika, kazali su..

U zaključku svu iz Mijatovićevog kabineta spomenuli policijske akcije u kojima su glavne uloge imali sarajevski načelnici.

- Naravno, opet je u pitanju Efendićev politički ćorak kojim on svako malo zabavlja i motivira šoviniste i nacionaliste svih boja, ali ta halabuka sigurno neće utišati sve glasnija pitanja u sarajevskoj čaršiji i javnosti o tome ko je slijedeći na redu poslije hapšenja i razotkrivanja teškog kriminala i korupcije Efendićevih kolega načelnika i bivših stranačkih intimusa i prijatelja iz SDA, poput Abdulaha Skake, Ibrahima Hadžibajrića, Senaida Memića ili Ibre Berila. Zna Efendić najbolje šta je radio i kako je pogodovao svom političkom mentoru i glavnom finansijeru koji je ostao čvrsto s nogama u SDA, iako je sam Efendić, doduše nevoljko i sa suzama u očima, u međuvremenu promjenio stranački dres. A puno više od toga vjerovatno zna i SIPA, zaključuju iz Mijatovićevog Kabineta.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.