13.8.2024. 19:01
0
Održana komemoracija tragično stradalom Uščupliću: Dragi Dženo, vraćaš se svome Gospodaru kojem si uvijek vjerovao i činio djela za koja si vjerovao da su dobra
Večeras je u sarajevskom Pozorištu mladih održana komemoracija povodom tragične smrti legendarnog fudbalera i trenera FK Sarajevo, Dženana Uščuplića.

Na komemoraciji je bilo nekoliko stotina ljudi, a prisutnima su se obratili između ostalog obratio legendarni Mehmed Janjoš.

Također, prisutnima se obratio i autor Bordo vremeplova, Semir Zilić, kao i prijatelj rahmetli Dženana, Mevludin Mekić koji je zajedno sa njim veoma često posjećivao planine.

Posebno emotivan govor održao je Mehmed Janjoš, proslavljeni trener FK Sarajevo koji je sa Uščuplićem imao neraskidivu vezu i veoma blisku saradnju tokom godina u Bordo timu.

"U ovom veoma teškom trenutku, teško je izabrati riječi kojim možemo na dosljedan način ispratiti jednog ovakvog prije svega insana, brata, djevera i divnog fudbalera i plemenitog trenera i nikada zaboravljenog Dženana. Ja kao tvoj trener sjećam se tvojih početaka, tvog talenta, tvoje ljubavi prema fudbalu i načinu kako si to donosio. Bio si oličenje dobra, oličenje snage i ljubavi prema svim ljudima koje si poznavao, a posebno svojim Bistričanima, naselje koje si srcem volio i ponosio se kako si meni znao reći. Svi mi koji smo te poznavali nismo mogli da te ne volimo. Dragi Dženo, vraćaš se svome Gospodaru kojem si uvijek vjerovao i činio djela za koja si vjerovao da su dobra", rekao je Janjoš.

Na komemoraciji prisustvovali su i nekolicina prvotimaca FK Sarajevo, legendarni fudbaler Bordo tima, Mirsad Fazlagić, osim njega tu su bili i aktuelni trener Zoran Zekić, najtrofejniji trener Bordo tima, Husref Musemić, legendarni defanzivac Sedin Torlak i brojne druge poznate ličnosti koje su došle da se oproste od Uščuplića.

Također, svojim prisustvom komemoraciju je dodatno uveličao i ministar vanjskih poslova, Elmedin Dino Konaković.

Također, tu su bili i brojni polaznici Akademije FK Sarajevo, trenutni i bivši, upravo oni koje je tokom njegove trenerske karijere vodio nastradali Dženan Uščuplić.

Komemoracija je završila sa izvođenjem pjesme Kemala Montena, "Sarajevo, ljubavi moja".

Podsjećamo, Dženan Uščuplić je tragično nastradao u 48. godini života od udara groma.

Svoj najveći trag ostavio je u FK Sarajevo, gdje je nakon igračke karijere završene 2002. godine posvetio se trenerskom poslu.

Bio je dežurni "vatrogasac" na Koševu, te je boravio na skoro svim funkcijama. Vodio je kadete, juniore, bio je asistent u prvom timu, prvi trener ekipe.

Posljednji angažman imao je kao trener juniora FK Sarajevo, a nju je obavljao do novembra 2023. godine.

Tri puta u svojoj trenerskoj karijeri bio je omladinski prvak Bosne i Hercegovine i još tri puta je osvajao Kup BiH u omladinskim kategorijama.

Dva puta puta na Koševo je kao trener prvog tima donosio pehar Kupa Bosne i Hercegovine.

Također, seniorski tim je 2015. godine odveo do trofeja prvaka Bosne i Hercegovine, piše Sportsport.ba.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.