15.8.2024. 16:54
1
SBiH: Kad nam ćevap na zastavu postave, a Bošnjake bez države ostave!
U Sarajevu je jučer finaliziran projekat pod nazivom "Zaštita ćevapa", a bila je upriličena i degustacija sarajevskih ćevapa koja je izazvala oštre kritike javnosti. Tim povodom, iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu oglasili su se saopćenjem.

- Projekat "zaštita ćevapa" je za svaku pohvalu, ali realizacija i promocija istog ostavlja gorak okus u ustima, i to onaj plastičnog predizbornog populizma. Sam odabir promotora projekta, tj. djelitelja sadake građanima Sarajeva i turistima pokazuje kako olako "normalizujemo" političku potčinjenost - navode u saopćenju iz SBiH.

Iz SBiH postavljaju pitanje kakve veze ima Christian Schmidt s ćevapima.

- Prije svih koja je uloga Christiana Schmidta u ćevabdžijskoj subkulturi? Kakve veze s ćevapima ima Plenkovićev lakej, čovjek koji je suspendirao Ustav FBiH na jedan dan nametnuvši vlast po mjeri Dragana Čovića i HDZ-a? Vlast koja svoju oholost, otuđenost, pravno neznanje i servilnost politikama UZP-a pokazuje svakodnevno. Uz sve to, dobijali smo i porcije bahatosti, kroz nabavke skupocjenih automobila, naravno od HDZ-ove firme iz Ljubuškog, dok onkološki pacijenti umiru jer nemaju adekvatnih lijekova. Jučer su nas počastili besplatnim porcijama ćevapa, a svako ko je odrastao u Sarajevu poznaje onu foru kada te starija raja ko levata pošalje po ćevape. E danas smo to i doživili da Bošnjake, kao politički narod, seoske varalice šalju po ćevape - ističu u saopćenju.

Dodaju kako broj okupljenih prikazuje posljedice vladavine Trojke u KS.

- Građani su gladni jer poskupljenja svih namirnica i realna inflacija divljaju, dok penzije, plaće i stipendije danas nisu dovoljne ni za osnovne životne potrebe. Za to vrijeme gradonačelnica Benjamina Karić jedna je od istaknutih perjanica Trojke u Kantonu Sarajevo i Bošnjacima dovodi Schmidta da im dijeli ćevape. Onog istog Schmidta koji je Bošnjake pomnožio s nulom, poništio im izbornu volju, te suspendovao Ustav FBiH kako bi te iste Bošnjake izbacio iz procesa donošenja političkih odluka u skladu s ustavnim poretkom Federacije BiH - navode u saopćenju i dodaju kako ćevap, pa ni cijela porcija, ne može zamijeniti izgubljene godine, koje su pojeli eksperimenti Trojke i Benjamine Karić.

- U tom vremenu budžet Grada Sarajeva i Kantona Sarajevo se nemilosrdno praznio, a zaduženja su rasla. Istovremeno, budžet Federacije BiH je ostao podređen HDZ-ovoj kamarili, koja ga nemilosrdno crpi za svoje i Čovićeve potrebe - dodaju u saopćenju.

Iz SBiH navode kako vjeruju da građani Sarajeva to vide i da su svjesni da se za pet ćevapa ne smije prodati budućnost države, onima koji su već jasno pokazali da im do tih građana i države nije stalo. Za njih je država na prvom mjestu udobna fotelja i prilika za lični tal, a sve mimo toga su nekakve njive, za koje ih boli neka stvar. Šta god oni mislili, ćevapima i sličnim populističkim "akcijama" ovog lutkarskog pozorišta ne mogu sakriti sve društveno-političke grijehe prema Bošnjacima i drugim građanima, te prema državi Bosni i Hercegovini. Ni Trojka, ni Benjamina, a posebno ne gospodar ovih lutaka Christian Schmidt! Neće moći - zaključuje se u saopćenju Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.