4.9.2024. 17:08
1
Ugledna profesorica i prorektorica na UNSA Enita Nakaš dala otkaz zbog pritisaka prilikom izbora rektora
Prof. dr. Enita Nakaš napušta Univerzitet u Sarajevu, saznaje portal "Avaza".

Ona je predala sporazumni prekid ugovora u radu te je obavijestila kolege da na vrijeme planiraju da njene nastavne obaveze rasporede na katedri za ortodonciju. 

Podsjećamo, Nakaš je bila profesorica na Stomatološkom fakultetu, a u protekle četiri godine je obnašala funkciju prorektorice za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu.

Kako saznaje "Avaz" razlog za ovakav potez je pritisak prilikom izbora rektora.

Podsjećamo, Tarik Zaimović je izabran za novog rektora s 24 glasa, 23 je imala Almira Hadžović-Džuvo, dok je jedan bio nevažeći. 

Sada kompletnu proceduru oko izbora rektora provjerava i Kantonalna inspekcija, koja je utvrdila da su glasala dva dekana koja nisu upisana u Sudski registar, te da je Zaimović imao priliku da glasa sam za sebe, dok Almira Hadžović-Džuvo nije. Prema nekim tumačenjima zbog glasanja za samog sebe prekršen je član kojim se zabranjuje diskriminacija.

 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.