10.9.2024. 18:25
1
Schmidt se sastao sa predstavnicima "Trojke": Kazao im da je potrebno ubrzati tempo reformi
Visoki predstavnik Christian Schmidt danas se sastao sa predstavnicima koalicije "Trojka" - Nerminom Nikšićem (SDP BiH), Elmedinom Konakovićem (NiP) i Predragom Kojovićem (NS).

Razmijenili su stavove o aktuelnim političkim dešavanjima kako na državnom tako i na entitetskom nivou.

Visoki predstavnik je naglasio potrebu za ubrzanim tempom reformi u duhu političkog dijaloga i saradnje sa fokusom na funkcionalnosti institucija, dobroj upravi, te zajedničkim ciljevima na putu evroatlantskih integracija.


Podsjetimo, Schmidt se jučer sastao i sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem te su izrazili zabrinutost u vezi sa nedavnim medijskim izvještajima o uključivanju osuđenih ratnih zločinaca u nastavni plan i program historije u Republici Srpskoj bez adekvatnog obrazloženja njihove cjelokupne uloge i kasnijih presuda za ratne zločine.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.