17.9.2024. 15:02
1
Krišto u Brisel uputila dokument o trenutnoj usaglašenosti Plana rasta
Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto izjavila je za Fenu da je u cilju daljnih aktivnosti i nastavka učestvovanja u procesu Plana rasta za Zapadni Balkan danas Evropsku komisiju informirala i uputila dokument o našoj trenutnoj usuglašenosti kada je u pitanju Plan rasta.

- Informirala sam Evropsku komisiju o nivou usuglašenosti Refomske agende uz naglasak na sporni dio koji je uveliko već poznat i javnosti. Radni tim nastavlja s radom i usuglašavanjem uz svakodnevne konzultacije s Evropskom komisijom. Također, napominjem kako se ovim korakom priključujemo zemljama regije te da konačno usvajanje Lista reformi i Reformska agenda tek predstoji nakon potpisivanja Sporazuma o instrumentu i Sporazuma o zajmu, u skladu s procedurom predviđenom važećim zakonima u BiH. Bosna i Hercegovina mora nastaviti dinamiku integracijskog procesa, a onaj suštinski dio pronalaska rješenja ostaje naša odgovornost i obveza, ističe predsjedavajuća Krišto.

Ona će narednih dana u Bruxellesu zajedno s ostalim liderima zemalja Zapadnog Balkana imati razgovore s predstavnicima Evropske komisije o Planu rasta i drugim reformskim aktivnostima.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.