19.9.2024. 12:14
3
Oduzet joj magisterij: Advokati Sebije Izetbegović podnijeli novi tužbeni zahtjev
U Općinskom sudu u Sarajevu jučer je održano novo pripremno ročište po tužbi Sebije Izetbegović, smijenjene direktorice KCUS-a, protiv Univerziteta u Sarajevu (UNSA).

Podsjećamo, Izetbegović traži da se poništi odluka o oduzimanju titule magistra medicinskih nauka.

Advokat UNSA Enver Smajkan kazao je za "Avaz" da su Sebijini advokati podnijeti novi tužbeni zahtjev.

Ranije je u tužbi, kako tvrdi Smajkan, stajalo da se poništi odluka Senata i Rektora UNSA kojom joj se oduzima titula magistra, a sada se traži drugo.

 - Oni samo odgađaju. Nikada eto da se održi glavno ročište. Sada traže da se uvrste neki novi dokazi i sada traže da se proglase ništavne odluke Senata i Rektora UNSA, da se utvrdi da odluka nije valjana. To je taj novi tužbeni zahtjev. Samo to prepakuju. Nastavak je 13. novembra i tada će se znati kada će konačno biti saslušana Sebija Izetbegović i kada će biti održano glavno ročište - kaže Smajkan.

Izetbegović je krajem prošle godine objavila da su pronađeni dokumenti koji potvrđuju validnost magistarske i doktorske titule, koji su joj odlukom UNSA-a oduzeti.

Ali, svi se odluke zvanično poništene i objavljene u Službenom listu.

 
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.