29.9.2024. 11:30
0
Suljagić o izjavama Kenele Zuko: 11. jula smo žrtve genocida, a već 12. jula primitivna stoka koja se vozi volovskim kolima
Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić reagirao je na izjave SDA-ovke Kenele Zuko o ljudima iz istočne Bosne.

Ona je, u sklopu predizborne kampanje u Vogošći prozvala i one koji su tu došli iz Bratunca, odakle je Suljagić.

“Ja sam išla i u Srebrenicu, Bratunac, Vlasenicu, Orašje, sve obišla. Pa Bošnjaci su samo volovska kola prevozilo. To su im bili putevi. Ovo sad sve SDA pravi”, navela je Zuko koja je danas uputila i izvinjenje.

Suljagić je tokom jučerašnjeg dana objavio niz objava na X-u, a danas je dao širi komentar.

“Ne postoji nijedan dehumanizirajući narativ o Bošnjacima istočne Bosne koji prije ili kasnije nije preuzet u Sarajevu. U javnosti se to dosad uglavnom vezalo za kolokvijalni FGR. Ali, nema sumnje da je to sastavni dio i begovatskog pogleda na svijet u kojem su i sarajevske selendre kolijevka civilizacije, a sve ostalo kmetovske, zaostale baruštine čiji nekadašnji ili današnji žitelji im trebaju biti zahvalni što su uopšte nogom kročili u Sarajevo. Ukratko: 11. jula smo žrtve genocida, a već 12. jula primitvna stoka koja se vozi volovskim kolima”, naveo je Suljagić.


(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.