5.10.2024. 20:50
0
Tešanjski privrednik ušao još jedan novi biznis: Širi sferu poslovanja po cijeloj zemlji
Hifa Petrol, jedna od najvećih poslovnih grupacija u Bosni i Hercegovini, ušla je u novi sektor poslovanja, a radi se o maloprodaji.

Prošlog mjeseca vlasnik Hajrudin Ahmetlić osnovao je novu kompaniju Mon Ami, koja pripada istoj grupaciji. Već ovog mjeseca su u Zenici otvorili svoj prvi AMI supermarket sa robom široke potrošnje.

Riječ je o novoosnovanoj kompaniji koja ima ambiciozne planove, a vizija im je širenje po cijeloj Bosni i Hercegovini, gdje će kroz otvaranje novih poslovnica „omogućiti dostupnost svoje ponude i usluge u svim krajevima zemlje“.

"Planiramo donijeti kvalitetnu kupovinu, prijateljsku uslugu i povoljne cijene u svaki grad, pružajući radne prilike i doprinos zajednicama u kojima poslujemo", naveli su iz kompanije čiji je osnivač tešanjski privrednik Hajrudin Ahmetlić.

Otvaranjem supermarketa u Zenici, AMI je zaposlio 20 novih radnika iz lokalne zajednice, čime doprinosi zapošljavanju i stvara prijateljsko radno okruženje.

Kao član HP Holdinga, koji upošljava preko 2.500 zaposlenika, a čiji je osnivač kompanija Hifa Petrol, AMI supermarket dijeli viziju visokokvalitetnih proizvoda, vrhunske usluge i društvene odgovornosti.

Podsjetimo, Hajrudin Ahmetlić je pored prometa naftom, ulagao u metalnu industriju i poljoprivredu. Kupio je firmu za proizvodnju premium masivnog namještaja "InterProcess" Tešanj i firmu Mobello u Sloveniji. Također, prošle godine je osnovao i brokersko društvo u osiguranju, piše Akta.ba.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.