6.10.2024. 14:27
1
Incident u Hrasnom: Kandidat SDA ostavio svoj izborni materijal u kabini, prisutne pozivao da glasaju za njega
Na jednom biralištu u Hrasnom je glasač došao na svoje biračko mjesto da ispuni građansku dužnost da bi zatim grubo prekršio zakon. U kabini za glasanje je ostavio svoj promotivni predizborni materijal.

Prema informacijama s biračkog mjesta, riječ je o Zikriji Bajramoviću, kandidatu SDA za Općinsko vijeće Novo Sarajevo, prenosi danas Dnevni Avaz.

Bajramović je sa sobom ponio izborni promotivni materijal sa svojim imenom te  prisutnima poručio da glasaju za njega.

Nakon što je završio glasanje, svoj izborni materijal je ostavio u kabini za glasanje, što je nedopušteno.

Birački odbor je o ovome napravio bilješku koja će biti poslata Općinskoj izbornoj komisji, a pozvana je i policija s obzirom na to da je glasač/kandidat ostao ispred biračkog mjesta još sat vremena, odbijajući da ode.

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.