6.10.2024. 22:31
0
U Velikoj Kladuši slave kraj vladavine Fikreta Abdića
FOTO: Screenshot
Boris Horvat, kandidat kojeg je podržalo šest stranka (SDA, SDP, Narod i pravda, Naša stranka, DNZ i Demokratska fronta) i on će biti novi načelnik Velike Kladuše.

To je i kraj vladavine Fikreta Abdića, pravosnažno presuđenog ratnog zločinca, u Velikoj Kladuši. On se nije mogao kandidirati za načelnika s obzirom da je odlukom visokog predstavnika Christiana Schmidta, odnosno izmjenama Izbornog zakona, od ove godine ratnim zločincima zabranjeno učešće na izborima.

Abdićeva Laburistička stranka imala je svog kandidata Amira Đogića.

Na ulicama Velike Kladuše slave a kako se može vidjeti na snimcima sa društvenih mreža, građani se kroz Kladušu voze u automobilima te su se i okupili u centru grada. Vijori se i zastava s ljiljanima.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.