6.10.2024. 22:50
0
Izetbegović: "SDA je zabilježila porast glasova, vraća na pozicije kad je bila najjača"
FOTO: raport
Lider SDA Bakir Izetbegović tvrdi da je njegova stranka zabilježila porast broja glasova na lokalnim izborima i da se vraća na pozicije kad je bila najjača.

"Imamo porast broja glasova, porast broja vijećnika u općinskim vijećima, porast broja načelnika i gradonačelnika iz redova SDA.

Imamo sve razloge za proslavu, ali slaviti nećemo zbog tragedije u pojedinim dijelovima BiH", rekao je Izetbegović, uputivši saučešće nastradalim te zaželio brz oporavak povrijeđenima.

SDA je na prošlim izborima osvojila 26 načelničkih pozicija, na ovim je osvojila novih deset, a izgubila dvije, u plus je zasad osam, navodi predsjednik Stranke demokratske akcije.

"U USK smo pobijedili u Ključu, u Tuzlanskom kantonu to su Gradačac, Gračanica, Kalesija, Sapna, Kladanj... izgubili smo Banoviće. Od 13 općina u TK osvojili smo osam.

U ZDK smo osvojili Maglaj, Zavidoviće, Žepče, od 12 u ZDK smo pobijedili u devet. U SBK smo zadržali svih pet pozicija. U Posavskom kantonu očekujemo pobjedu u Odžaku nakon glasova iz inostranstva", kaže Izetbegović.

Zajednički kandidati koje je podržala SDA su slavili u Velikoj Kladuši i sarajevskom Novom Gradu, dok su u Kantonu Sarajevo zadržali Hadžiće, Vogošću i Trnovo, dodaje on.

"Nažalost, izgubili smo u Ilijašu", kaže Izetbegović, naglasivši da je SDA u zabilježila porast u općinskim vijećima i da je trend jasan.

"Mostar i Brčko bilježe jako dobre rezultate. Nemamo finalne rezultate, ali ide dobro", rekao je on, konstatiravši "da smo u Srebrenici izgubili".

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.