7.10.2024. 8:16
0
Nepobjedivi načelnik Općine Novi Grad: Jučer je ostvario najuvjerljiviju pobjedu ikada. Najstresniji su mu bili prošli izbori ali je i tada pobijedio kandidata "Četvorke"
Nakon jučer održanih Lokalnih izbora u našoj zemlji, pobjednike za veliki broj općina i gradova, manje-više, znamo.

Jedan od onih koji je ostvario i više nego ubjedljivu pobjedu je Semir Efendić, novi (stari) načelnik Općine Novi Grad.

On je sinoć objavio da je dobio 33.673 glasova, ili skoro 75 posto podrške.

Sa druge strane, zvanične informacije iz CIK-a nemamo, jer kada je riječ o ovoj općini, rezultati nisu ažurirani otkada su sinoć malo prije 23 sata objavljeni.

No, ono što je jasno - Semir Efendić je nepobjediv u Novom Gradu, te će u svom četvrtom mandatu predvoditi pomenutu općinu.

Prvi mandat je dobio još 2012. godine kada u izbornoj utrci pobijedio SDP-ovog Anera Šumana sa skoro šest hiljada glasova razlike. Tada je imao 36 posto glasova.



Na izborima za načelnika 2016. godine, Efendić je još sigurnije pobijedio sa 30.343 glasa, odnosno 65 posto procentualno.



Prošli Lokalni izbori su za aktuelnog predsjednika Stranke za BiH bili najstresniji, jer je tek u samom finišu "slomio otpor" kandidata "Četvorke" (NiP, SDP, Naša stranka, NBL) Adnana Delića.

Efendić je imao 21.100, dok je Delić imao blizu 20 hiljada.



Gledajući rezultate jučerašnjih izbora, Efendić je ostvario najuvjerljiviju pobjedu.

(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.