7.10.2024. 10:14
1
Nikšić sinoć sa uzbuđenjem objavio da će SDP imati načelnika u RS-u: To se, ipak, neće desiti jer je Bahić izgubio za samo sedam glasova
Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić je, između ostalog, sinoć slavodobitno objavio kako je SDP osvojio jedno načelničko mjesto u RS-u, što bi zaista predstavljalo priličnu senzaciju.

Radi se o Vukosavlju, općini sa nešto više od 4.500 ljudi, a za načelničku poziciju u utrci su bila tri kandidata, SDP-ov Zekerijah Bahić, SNSD-ov Dejan Jović i SDS-ov Bojan Rakić.

Nakon svih prebrojanih glasova Centralna izborna komisija BiH je objavila kako je pobijedio Jović sa osvojenih 40,29 posto glasova ispred Bahića sa 39,9 posto. Treći je Rakić sa 19,81 posto osvojenih glasova.

Međutim, kada se vidi broj osvojenih glasova uočljivo je da je Jović pobijedio u u samom finišu, jer je osvojio samo sedam glasova više Bahića. Jović je dobio podršku 732 sugrađanina, a Bahić 725.

Nije isključeno da će SDP uputiti žalbu na ove rezultate, jer je broj nevažećih listića daleko veći od razlike među kandidatima i iznosi 92.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.