7.10.2024. 10:41
0
SDP izgubio jedno od svojih najbitnijih političkih uporišta: Kandidat SDA uvjerljivo pobijedio
Prema nezvaničnim rezultatima, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) Jasmin Musić pobjednik je u utrci za načelnika Općine Ključ, čime je Socijaldemokratska partija (SDP) izgubila jedno od svojih ključnih političkih uporišta. Musić je osvojio 2.329 glasova, ostavivši iza sebe dosadašnjeg načelnika Ključa Nedžada Zukanovića (SDP), koji je zabilježio tek 1.310 glasova i završio na posljednjem mjestu.

Zukanović, koji je dugogodišnji načelnik Ključa, nije uspio zadržati povjerenje birača, čak ga je pretekao i Azhar Sejarić, kandidat Naroda i pravde (NiP), koji je dobio 1.371 glas.

Ovi rezultati predstavljaju značajnu promjenu u političkom pejzažu Ključa, s obzirom na to da je SDP godinama kontrolisao ovu općinu. Musićeva pobjeda pokazuje rastući utjecaj SDA u ovom dijelu Unsko-sanskog kantona, dok Zukanovićev poraz naglašava smanjenu podršku SDP-u.

Osim pobjede na načelničkoj poziciji, SDA je u vodstvu i kada je riječ o broju glasova za općinsko vijeće, gdje zauzimaju prvo mjesto. Drugi po broju glasova je SDP, a slijedi NiP na trećem mjestu. Na četvrtom i petom mjestu su Narodni evropski savez (NES) i Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH), dok je Demokratska fronta (DF) na posljednjem mjestu.

Ovi izbori donijeli su preokret na lokalnom nivou i pokazali promjene u političkim preferencijama građana Ključa, koji su ovaj put dali prednost SDA-u, donoseći novu dinamiku u lokalnu vlast.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.