7.10.2024. 15:09
0
"Vlada HNK nije izdala nikakvu koncesiju za kamenolom u Donjoj Jablanici, niti bilježimo prihode od koncesijske naknade"
Na vanrednoj sjednici Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, na kojoj je ustrojen Stožer za upravljanje procjenom šteta, sanacijom i oporavkom poplavom pogođenih područja, predsjednica Vlade HNK Marija Buhač naglasila je kako su sva ministarstva uključena u Stožer obvezna hitno dostaviti okvirne procjene šteta te izvješća o dosadašnjim aktivnostima na terenu.

Premijerka Buhač osvrnula se na kamenolom iznad Donje Jablanice, koji se spominje u kontekstu moguće odgovornosti za katastrofu koja je pogodila Donju Jablanicu. Naglasila je da je odmah po pojavi tih informacija na terenu zadužila Ministarstvo privrede da dostavi svu potrebnu dokumentaciju.

- Vlada nije izdala nikakvu koncesiju za taj kamenolom, niti bilježimo prihode od koncesijske naknade. Ipak, zatražila sam od Ministarstva da izvuče kompletnu dokumentaciju iz arhive vezano za to poduzeće, te očekujem izvješće do kraja dana, nakon čega ću moći pružiti dodatne informacije, istaknula je Buhač.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.