7.10.2024. 17:53
0
Šteta: "SDP je jedina stranka u KS koja je ostvarila veliki rast po broju načelnika i vijećnika"
Predsjednik SDP-a KS Adnan Šteta kazao je da su jedina stranka koja je u Sarajevu ostvarila veliki rast po broju načelnika i vijećnika u odnosu na prethodne izbore.

- Sarajevski SDP ostvario je odličan rezultat u svim sarajevskim općinama. Ponosni smo na naš rad, na način vođenja kampanje, na sve što smo radili za sve građane našeg kantona. Nastavljamo odgovorno.

U odnosu na lokalne izbore 2020. godine, kada nismo imali nijednog načelnika, sada imamo dva načelnika, naše sjajne kandidate Irfan Čengić i Benjamina Karić rođ. Londrc. Sigurni smo da će svojim radom opravdati povjerenje. Zajednički kandidati koje smo podržali na Ilidži Nermin Muzur, u Centru Srđan Mandić, u Ilijašu Amar Dovadžija, odnijeli su pobjedu.

Prema preliminarnim rezultatima, u svim općinskim vijećima u Kantonu Sarajevo imamo značajno veći broj vijećnika. SDP je jedina stranka u Kantonu Sarajevu koja je ostvarila veliki rast po broju načelnika i vijećnika u odnosu na 2020. godinu. Itekako imamo razloga za zadovoljstvo.

Hvala svim građanima na povjerenju, hvala kandidatkinjama i kandidatima na sjajnoj fer i poštenoj kampanji, na zalaganju i trudu. Hvala medijima na profesionalizmu tokom predizborne kampanje, a posebno im se zahvaljujemo na uloženim naporima posljednjih dana, kada su odgovorno i hrabro izvještavali iz poplavljenih područja, a istovremeno pratili i izborna dešavanja u našoj državi.

Našu pobjedničku snagu nakon izborne noći i sve resurse usmjeravamo ka našim ljudima u mjestima koje je zadesila velika katastrofa. Radit ćemo kao najbolji izbor svakog čovjeka u Kantonu Sarajevo, jer mi i jesmo glas svih ljudi i sa još većim entuzijazmom nastavljamo odgovorno raditi za naše Sarajevo - naveo je Šteta.

(Erna H.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.