15.10.2024. 8:56
0
U četvrtak okupljanje intelektualaca i građana prekoputa OHR-a zbog Schmidtovog rušenja presude "Kovačević"
Iz Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 za četvrtak u 17 sati su najavili održavanje protesta ispred zgrade Ureda visokog predstavnika (OHR) u Bosni i Hercegovini.

Naveli su da će protestno okupljanje početi u 17 sati zbog, navode iz Kruga 99,  rušenja presude "Kovačević" i antibosanskog djelovanja visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Najavili su da će javnoj press konferenciji prisustvovati više od 50 intelektualaca i javnih ličnosti, uključujući i one iz Kruga 99, a novinari će moći postavljati pitanja svim učesnicima.

- Odluka da svojevoljno iskoristi autoritet institucije visokog predstavnika kako bi nakon izrečenih šest presuda Evropskog suda za ljudska prava destruisao predstojeću finalnu presudu u slučaju Kovačević dovoljan su razlog tome. A još više zbog njegove ključne intencije i otvorene namjere da trajno blokira izgradnju evropske, moderne bosanske države i obnovu nekonfliktnog društva - rekao je Adil Kulenović, predsjednik Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99.

(Ajdin B.)

Krug 99OHR
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.