17.10.2024. 16:36
0
Vijeće ministara BiH odobrilo milion KM iz tekuće rezerve za pomoć poplavljenim općinama
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je danas prijedlog da iz tekuće rezerve budžeta institucija Bosne i Hercegovine bude izdvojeno milion KM za poplavljena područja, objavio je ministar finansija i trezora Bosne i Hercegovine Srđan Amidžić na svom Instagram profilu.

- Saosjećamo s porodicama nastradalih, čiji je gubitak nenadoknadiv. Hvala svim kolegama što su podržali moj prijedlog da sa milion KM pomognemo ugroženim porodicama i dijelom im olakšamo. Otvorili smo i poseban račun za pomoć koji je objavljen na internet stranici Ministarstva finansija i trezora BiH - naveo je Amidžić. 

Predloženom odlukom je predviđeno po 200.000 KM za pomoć Jablanici, Konjicu, Fojnici, Kreševu i Kiseljaku. 

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.