18.10.2024. 10:58
0
Veliki projekt Općine Ilidža: Javni uvid podataka obnove premjera za KO Hrasnica počinje 31. oktobra
Općina Ilidža uputila je poziv građanima na javni uvid u podatke premjera i katastarskog klasiranja zemljišta za katastarsku općinu Hrasnica nakon što je prethodno obavljeno avionsko snimanje.

Postupak izlaganja na javni uvid podataka premjera i katastarskog klasiranja zemljišta za sve nekretnine (zemljište, zgrade, stanovi i poslovne prostorije kao posebni dijelovi zgrade i drugi građevinski objekti) koje se nalaze u katastarskoj općini Hrasnica počet će 31. 10. 2024. godine u prostorijama Mjesne zajednice Hrasnica 1 (ulica Trg branilaca Hrasnice bb).

Komisija će svakom pravnom i fizičkom licu, za koje su prikupljeni podaci i adrese, a za čije se nekretnine vrši izlaganje, uputiti poseban poziv najkasnije osam (8) dana prije izlaganja podataka, da u naznačeno vrijeme dođe u radne prostorije Komisije i da dostave sve isprave i dokumente kao dokaze o pravima na nekretninama.

Sve osobe koje polažu pravo ili imaju pravnog interesa na nekretninama u katastarskoj općini Hrasnica dužna su u određeno vrijeme doći u radne prostorije Komisije i dati potrebne podatke o nekretninama.

Osobe za koje nisu prikupljeni lični podaci i adrese te nisu pozvane, a polažu pravo ili imaju pravnog interesa na nekretninama u katastarskoj općini Hrasnica dužne su se javiti Komisiji i ponijeti sve pismene isprave koje služe za dokazivanje njihovih pravnih interesa na nekretninama.

Građani trebaju ponijeti ličnu kartu, a predstavnici pravnih lica ovlaštenje za zastupanje pravnog lica kao i ID broj pravnog lica. Za maloljetne osobe potrebno je dostaviti Izvod iz Matične knjige rođenih.

Izlaganje na javni uvid podataka premjera i katastarskog klasiranja obavljat će se svakim radnim danom od 9 do 15 sati u radnim prostorijama Komisije (Mjesna zajednica Hrasnica 1, Trg branilaca Hrasnice bb).

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.