24.10.2024. 22:00
0
Dodika i RS-a "ni na mapi": Lideri koji su došli na samit BRICS-a se slikali. Predsjednika RS-a nigdje nema
Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik danima se već hvali svojim odlaskom na samit zemalja BRICS-a koji se održava u ruskom Kazanju.

Dodik ističe da je pozvan direktno od predsjednika Rusije Vladimira Putina i da će on na tom samitu napraviti čuda za RS.

U jednoj od svojih posljednjih objava sa samita Dodik je prikazao da se sastao sa ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom te generealnim sekretarom UN-a Antoniom Gutteresom.


Kroz režimske medije se prestavlja kako je Dodik u Kazanju ravnopravan sa čelnicima zemalja članica BRICS-a kao i to da RS faktički ima ‘državnost’ jer se u Kazanju RS tako navodno i tretira.

No, današnja objava BRICS-a govori nešto drugačije. Ono su objavili sve zemlje koje prisustvuju samitu u Kazanju, bez obzira da li su one članice ili ne. Na spisku su tako i Srbija i Turska, koje nisu članice, ali entitet RS se ne spominje, a na zajedničkoj slici lidera nema ni Milorada Dodika, prenosi Raport.

Pogledajte kako je to izgledalo:
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.