25.10.2024. 8:41
0
Isak: Podignut stepen sigurnosti nakon napada na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak izjavio je sinoć za BHRT da su upućene istrukcije na nivou Federacije BiH nakon napada u kojem je maloljetnik ubio jednog, a teško povrijedio drugog pripadnika PS Bosanska Krupa.

- Poslate su depeše svim kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova da podignu stepen sigurnosti na viši nivo. U stalnoj smo koordinaciji sa kantonalnim premijerom i resornim ministarstvom. Bilo kakva odluka koja bude potrebna, bit će donesena. Nadležne institucije rade, sad treba da vidimo kako da izađemo iz ove situacije, šta treba da uradimo da se ovo prevenira - naveo je Isak.

On je dodao da je istraga u toku, te da ne može iznositi detalje o operativnom dijelu jer se radi o maloljetniku.

- Radit će se na tome da se poveća prisustvo policije na teritoriji cijele Federacije BiH, te su već upućene određene instrukcije u vezi sa tim - naveo je.

Ramo Isak
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.