25.10.2024. 8:56
2
Dodik se sastao sa Putinom: Nisu uspjeli izolovati ni vas ni Rusiju, to nas jako raduje
FOTO: Ekaterina Česnokova/brics-russia2024.ru
Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, sastao se sinoć sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Kazanu gdje se održavao Samit BRICS-a.

- Republika Srpska bi željela da bude uključena u neki format sa BRICS-om, rekao je Dodik.

Istakao je da je saradnja bh. entiteta i Rusije puna poštovanja i razumijevanja.

- Rusija je zvanično četvrta ekonomija po MMF i to pokazuje da sankcije ne rade ono što oni žele. Nažalost, i nama uvode sankcije. Prije dva dana smo odbili zahtjev da se uvode vize za ruske građane, i mi to nećemo dozvoiliti, istakao je Dodik.

Konstatovao je lider SNSD-a kako ni Putin ni Rusija "nisu izolovani".

- Nisu uspjeli da izoluju ni Rusiju ni vas lično, i to nas sve jako raduje. Hvala vam što ste nam omogućili da se ovdje nađem, naveo je Dodik.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.