25.10.2024. 15:17
0
Zahiragić: U KS smo ubjedljivo prva stranka
Zastupnik u Skupštini KS i član Predsjedništva SDA Haris Zahiragić kazao je da je SDA u BiH na ovim lokalnim izborima, uprkos manjoj izlaznosti, osvojila skoro 300.000 glasova.

- U FBiH će to biti preko 260.000 glasova, dok će recimo SDP imati svega 116.000, NIP 59.000 i NS 28.000 glasova. Dakle, SDA sama ima preko 55.000 glasova više od cijele trojke. Kada je KS u pitanju, SDA je uvjerljivo prva stranka, sa skoro 45.000 glasova, to jeste čak 17.000 glasova više od drugoplasiranog NIP-a, a koji je recimo na prošlim izborima u KS imao isto glasova kao i SDA - 39.000. Osim toga, SBIH, kao naš partner na posljednjim lokalnim izborima, prestigao je SDP, a stigao i NIP.

U Gradu Sarajevu, to jeste u 4 gradske Općine, SBIH je čak prva stranka, a odmah iza njih, sa svega hiljadu glasova manje, nalazi se SDA. NIP je u Gradu tek 4. stranka. U zbiru glasova u gradu Sarajevu, SDA, SBIH i DF imaju 49.700 glasova, dok Trojka ima 43.750. Ukoliko na to dodamo glasove NES-a, koji je parlamentarna stranka u Starom Gradu, Centru i Novom Sarajevu, onda je ta razlika još i veća. Također, SDA ima više direktno izabranih nebošnjaka u Općinska vijeća, nego što to ima NIP.

Ukoliko sve navedeno uzmemo u obzir, postavlja se pitanje sa kojim pravom NIP najavljuje izbor svog kandidata za Gradonačelnika Sarajeva? Ukoliko imaju namjeru da se bave političkom korupcijom i trgovinom, kao što su to uradili u Skupštini Kantona Sarajevo, onda ta najava i ima nekog smisla, samo ovaj put to neće proći bez ozbiljnijih posljedica - napisao je Zahiragić.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.