25.10.2024. 17:39
0
Čaušević: Umjesto što čita laži, Konaković treba objasniti sistemsku izdaju i ekonomski sunovrat države BiH!
Zastupnik SDA u Parlamentu BiH Midhat Čaušević reagovao je na navode koje je predsjednik Naroda i pravde i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković iznio na današnjoj press konferenciji u Sarajevu.

"Umjesto pročitanih laži, Konaković treba da objasni sistemsku izdaju države Bosne i Hercegovine i ekonomski sunovrat gdje god je njegova stranka na vlasti.

Ogromni budžetski deficiti FBiH i Kantona Sarajevo, drastičan pad ekonomskih parametara, ustupci SNSD-u i HDZ-u, potvrda da je zbog tih ustupaka Bosna i Hercegovina ostala jedina država Zapadnog Balkana koja će ostati bez novca Evropske unije, ali i katastrofalni izborni rezultati, hapšenja stranačkih direktora i dokumentovane veze sa narko kartelima se neće sakriti konferencijama za medije kojima se pokušava skrenuti pažnja sa ovih činjenica.

Umjesto analiziranja sudskih postupaka, predsjednik vladajuće stranke za kojeg su nadležne pravosudne institucije već utvrdile da 'nije svjestan protivpravnosti krivičnih djela', trebao je objasniti javnosti kako se iz budžetskog suficita kojeg je ostavila Vlada Fadila Novalića došlo do nekoliko stotina miliona KM teškog deficita koji su utvrdili revizori i Međunarodni monetarni fond, i to uprkos stalnim višemilionskim zaduženjima Vlade Nermina Nikšića.

Ako je već imao potrebu da govori o vezama sa stranim obavještajnim agencijama ili istragama i pravosudnim postupcima, morao je Konaković konačno objasniti zašto je cijeli sigurnosni sektor Bosne i Hercegovine predao u ruke tih službi, kako ga je to Republika Hrvatska 'pridobila', a naročito da objasni odakle njegov i pasoši članova njegove porodice kod prvih saradnika vođe globalnog narko kartela 'Tito i Dino'.

Trebao bi predsjednik vladajuće stranke objasniti zašto je SNSD-u, pored sigurnosnog sektora, predao UIO i cijeli finansijski sektor, te Institut za mjeriteljstvo kojim su rukovodili kadrovi probosanskih stranaka, a HDZ-u Autoceste FBiH, Fond za zaštitu okoliša ili Agenciju za državnu službu.

Umjesto da danas lobira kod predsjednice Evropske komisije Ursule von der Layen da i Bosnu i Hercegovinu uvrste u Plan rasta za Zapadni Balkan, iz kojeg smo izostavljeni zbog trojkinih ustupaka SNSD-u i neslavno okončanog pokušaja prebacivanja odgovornosti na SDA, Konaković pokušava ponavljanjem pročitanih laži na kojima već šest godina politički egzistira vratiti 'iz temelja' uzdrmano povjerenje glasača koje je na kratko uspio zavarati tim neistinama i lažnim obećanjima", naveo je Čaušević u objavi na svom Facebook profilu.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.