25.10.2024. 18:33
0
Mladež SDA uputila teške riječi Elmedinu Konakoviću: "On je naš Aleksandar Vulin"
- Javnost nije navikla da konferencije za medije (ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjednika Naroda i pravde) Elmedina Konakovića donesu ikakvu vrijednost u politički život Bosne i Hercegovine, pa niko i ne očekuje da te žalosne i samouništavajuće predstave sadrže neku korist za građane. Naprotiv, on je sposoban da s najviših pozicija vlasti isključivo unižava institucije države Bosne i Hercegovine - saopćila je Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije (SDA).

Kako ističu, cijeli život Elmedina Konakovića je laž.

- Njegova sportska karijera, njegovo obrazovanje, porodični život, politički uspon. Sve je to dimna zavjesa, koja nestaje. Notorne su i njegove konferencije, pa je dovoljno primijetiti da svoje političke protivnike za saradnju s obavještajnim službama optužuje državni ministar, koji gostujući na hrvatskoj televiziji, ne smije odgovoriti na pitanje je li Hrvatska počinila agresiju na Bosnu i Hercegovinu, sprovodeći udruženi zločinački poduhvat i masovna ubistva! - naveli su i dodali:

- Skoro desetljeće Konaković govori samo o SDA. On ni na najvišim pozicijama izvršne vlasti nije u stanju shvatiti da konačno treba početi raditi posao za koji prima plaću. On svoju državničku funkciju vidi kao priliku da saziva spektakularne konferencije, a onda se pred kamerama glupira kao (potpredsjednik vlade Srbije) Aleksandar Vulin. Koliko građani vjeruju njegovim lažima, vidi se iz poruke koju su mu poslali 6. oktobra. Njegova politička snaga je prepolovljena, a uskoro će i nestati. Što je dobro za Bosnu i Hercegovinu i njene građane.

Konaković je izjavio danas u Sarajevu da dio članova SDA zajedno s velikosrpskim strukturama radi na destabilizaciji BiH i njenih institucija.

On je na press konferenciji posvećenoj aktuelnim izazovima u vezi sa vladavinom prava naveo je da neprijatelji Bosne i Hercegovine poput Aleksandra Vučića i dan-danas rade na destabilizaciji naše zemlje i njenih institucija, prvenstveno Ustavnog suda, OHR-a i Suda BiH, uz pomoć secesionista u BiH i populista iz SDA.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.