25.10.2024. 19:37
0
U Bosanskom Novom sutra sahrana ubijenog policajca Ozrena Marana
U općini Bosanski Novi sutra će biti sahranjen policajac Ozren Maran iz ove općine, ubijen u Bosanskoj Krupi, prilikom terorističkog napada na policijsku stanicu.

Petnaestogodišnjak je sinoć upao u policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi i nožem usmrtio Ozrena Marana, a ranio njegovog kolegu Avdu Hasanovića. Ranjeni policajac je operisan u Kantonalnoj bolnici "Irfan Ljubijankić" u Bihaću i njegovo stanje je stabilno.

Načelnik općine Bosanski Novi Miroslav Drljača je proglasio Dan žalosti na dan sahrane ubijenog policajca Marana.

Načelnik Drljača je uputio telegram saučešća porodici Maran, te naglasio da porodica nije sama i da će svi biti uz njih.

- Pružit ćemo im svu potrebnu pomoć. Ranjenom policajcu Hasanoviću želimo da se što prije oporavi - naveo je Drljača.

Vlada Unsko-sanskog kantona proglasila je Dan žalosti na dan sahrane pripadnika kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova Ozrena Marana. On će biti sahranjen sutra u 14 sati na gradskom groblju, u naselju Jablanica u Bosanskom Novom. 

Iza njega su ostali supruga, sin i kćerka.

U prostorijama Policijske stanice u Bosanskoj Krupi danas je postavljena fotografija ubijenog policajca Ozrena Marana (53). Sindikat policije Unsko-sanskog kantona izrazio je duboko saučešće porodici stradalog policijskog službenika i uputio želje za brz oporavak teško povrijeđenom kolegi Hasanoviću.

Omer Tahirović, načelnik Pete policijske uprave Policijske stanice Bosanska Krupa, prisjetio se svog ubijenog kolege i prijatelja uputivši riječi hvale o njemu.

- Sa kolegom Ozrenom sam radio više od 25 godina i mogu kazati da je poslove na terenu uvijek obavljao dosljedno i profesionalno. U oblasti interventnih službi bio je nenadoknadiv i policajac koji je u svakom trenutku mogao da završi sve najsloženije intervencije. Doista je to bio jedan maksimum koji je mogao da se ostvari u policiji i uvijek je bio ocijenjivan maksimalnim ocjenama za svoj rad - izjavio je Tahirović.

Ozren Maran bio je porodični čovjek, blizu penzije, a za svoje kolege i sugrađane ostao je upamćen kao predan profesionalac. Komandir Policijske stanice Bosanska Krupa, Željko Nedimović, opisao ga je kao iskusnog istražitelja i policajca.

- Bio je profesionalac i jako dobar istražitelj. Svaku funkciju koja mu je povjerena odradio je jako dobro i odlično je poznavao policijski posao. Naša policijska stanica je multietnična i nije bilo nikakvih problema do sada. Vrlo dobro sarađujemo i jako dobro smo rješavali sve zadatke, evo i sad su poduzeli krajnji napor da riješe ovu kompleksnu situaciju i na tome smo im zahvalni - kazao je Nedimović.

Policijska stanica Bosanska Krupa danas se prisjeća svog kolege sa osjećanjem duboke tuge, dok porodica, prijatelji i kolege oplakuju gubitak čovjeka čije su iskustvo, posvećenost i predanost poslu kojeg je radio, ostavili neizbrisiv trag u zajednici.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.