25.10.2024. 20:03
0
SDA Bosanski Petrovac podnijela zahtjev CIK-u za ponovno brojanje glasova
Nakon što je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) jučer objavila zvanične rezultate lokalnih izbora za 2024. godinu, prema kojima je Bobana Velaga Lipić (SNSD) pobijedila Mahmuta Jukića (SDA) za jedan glas, Stranka demokratske akcije (SDA) podnijela je zahtjev za ponovno brojanje glasova u izbornoj jedinici 030, koja obuhvata općinu Bosanski Petrovac.

Iz SDA Bosanski Petrovac saopćili su da očekuju od CIK-a odobrenje ponovnog brojanja glasova za izbor općinskog načelnika, navodeći brojne neregularnosti i nepravilnosti zabilježene na biračkim mjestima.

- Očekujemo od CIK-a da odobri ponovno brojanje glasova u cijeloj izbornoj jedinici 030 Bosanski Petrovac za općinskog načelnika zbog niza neregularnosti i nepravilnosti na biračkim mjestima što smo dokumentovali, kao i zbog same razlike u konačnom ishodu, koja iznosi samo jedan glas - saopćili su iz SDA Bosanski Petrovac

Iz ove stranke su naglasili da će o svim budućim odlukama CIK-a vezanim za njihov zahtjev blagovremeno obavijestiti javnost.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.