26.10.2024. 8:13
0
Sarajlije se danas okupljaju nakon šokantne smrti maloljetnice u Sarajevu
Tragična smrt mlade Sarajke Džejle Drapić, koja je preminula nakon liječenja zuba, potresla je javnost u Bosni i Hercegovini.

Iz tog će razloga danas biti organizirano okupljanje građana glavnog grada Bosne i Hercegovine, koji su šokirani i zabrinuti slučajem maloljetnice koja je preminula nakon komplikacija usljed liječenja zuba.

Planirano je okupljanje ispred Sebilja, nakon čega će prisutni prošetati do Vijećnice, a tame će pustiti bijele balone s porukama i imenom u zrak.

"Najtužnije je kada neke ljude moramo pamtiti duže nego što smo ih poznavali. Jedna od njih je i naša Džejla Drapić, djevojka čiste duše i predivnog srca koja nas je prerano napustila", navodi se u pozivu neformalne grupe građana.

Podsjetimo. djevojčica je sa roditeljima potražila medicinsku pomoć nakon što joj je izvađen zub u privatnoj stomatološkoj ambulanti, nakon čega je došlo do naglog pogoršanja njenog zdravstvenog stanja.

Zbog upalnog procesa razvila se sepsa te je u izuzetno teškom stanju hitno prevezena na KCUS gdje je preminula.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.