26.10.2024. 11:47
0
Roditelji iz Bošnjačke gimnazije u Sarajevu ne žele da podnesu prijave: “To je bio TikTok izazov”
FOTO: Crna-hronika
Javnost je potresao slučaj iz Prve bošnjačke gimnazije u Sarajevu, kada su se pojavile informacije o maltretiranju učenika.

Kako je ranije saopšteno iz MUP-a KS, dva roditelja su došla u PU Stari Grad i prijavila da su njihova djeca zadobila lakše povrede od učenika starijih razreda. Sve to se dešavalo 10. oktobra, a prijave su pristigle 18. i 19. oktobra.

Slučaj je kasnije okvalifikovan kao krivično djelo nasilničko ponašanje i laka tjelesna povreda protiv pet osoba.

Saslušani su svjedoci, nekoliko osoba je ispitano u svojstvu osumnjičenih, a očekuje se da MUP KS dostavi izvještaj Tužilaštvu.

Kako je potvrđeno za portal “Avaza”, maltretirana su četiri dječaka, a policija je pozvala i roditelje preostala dva dječaka čiji roditelji nisu prijavili to.

Oni su rekli da ne žele podnositi prijavu, jer je maltretiranje bilo zapravo izazov na TikToku u kojem su njihova djeca svojom voljom učestvovala te da zbog toga ne misle da su žrtve.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.