26.10.2024. 14:17
0
Maloljetnika koji je izvršio teroristički napad radikalizirao njegov amidža Ismet Sedić: Pripadnik je vehabijskog pokreta, a trenutno je u Hrvatskoj
Kako smo već objavili, policijske agencije detaljno istražuju pozadinu preksinoćnjeg terorističkog napada u Bosanskoj Krupi.

Podsjetimo, maloljetnik E. S. je u četvrtak navečer ušao u policijsku stanicu i nožem napao policajce. Ozrena Marana je ubio, Avdu Hasanovića teško povrijedio.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), Federalna uprava policije (FUP) i druge agencije istražuju motive i pozadinu kao i povezanost s radikalnim pokretima.

Istražitelji "češljaju" aktivnosti maloljetnika na društvenim mrežama i njegove komunikacije.

Tako se došlo do podataka da je amidža radikalizirao maloljetnika E. S.

Kako Raport saznaje, radi se i Ismetu Sediću koji se sad nalazi u Hrvatskoj, gdje je na privremenom radu.

Sedić je, prema informacijama Raporta, pripadnik vehabijskog pokreta i FUP je već imao zabilješku o njemu, a radi se o detašmanu FUP-a iz Bihaća.

Kako  je rečeno istom mediju, FUP ga je ispitivao zbog širenja nacionalne i vjerske mržnje na društvenim mrežama, što je on negirao na ispitivanjima.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.