26.10.2024. 21:43
0
Bošnjak o problemu s grijanjem u Vogošći: Nije trebalo doći do ovog, grijanje se moglo pustiti
Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Bojan Bošnjak komentirao je zaključke Vlade Kantona Sarajevo povodom problema s grijanjem na području općine Vogošća.

"Između ostalog, Vlada Kantona Sarajevo je jučer zadužila Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša da osigura pozajmicu prema preduzeću Bags - Energotehnika d.d. Vogošća, a u cilju osiguranja dijela sredstava za grijnu sezonu 2024/25. Važno je istaći da se Zaključkom Vlade ovo preduzeće zadužuje da odmah pokrene postupak javne nabavke energenta za grijnu sezonu", objasnio je ministar Bošnjak.

Kako dodaje, Vlada je Zadužila Ministarstvo kojim rukovodi da Uredu za borbu protiv korupcije KS dostavi raspoloživu dokumentaciju vezano za postupanje Nadzornog odbora i Uprave društva.

Cilj je utvrditi odgovornosti i eventualno nesavjesno obavljanje dužnosti, nezakonito poslovanje, nenamjensko trošenje budžetskih sredstava i uskraćivanje usluge građanima.

"Mi smo učinili sve što je u okvirima zakona i naših mogućnosti kada je ova trenutna situacija u pitanju. Nakon što vidimo rezultate Ureda za borbu protiv korupcije uložiti ćemo sve dodatne napore kako bi zaštitili novac svih građana Kantona Sarajevo i otklonili sve prepreke koje se postavljaju zbog ukupne vlasničke strukture u ovom preduzeću. Problem upravljanja preduzećem Bags - Energotehnika ne smije ometati proces grijanja u Vogošći. Kako sam informisan, grijanje u Vogošći se nesmetano može odvijati i nije trebalo dolaziti do ovih neizvijesnih i kriznih momenata. Ovo je problem koji je davno ukorijenjen i traje godinama", zaključio je ministar Bošnjak.

(Erna H) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.