24.10.2015. 9:48
0
Jeste li znali za prava imena poznatih glumaca i pjevača?
Brojne poznate ličnosti, prije svega glumci u Hollywoodu, su promijenili svoja imena na početku svoje karijere.

Piše: Haris Ahbabović

Neki su promijenili ime kako bi lakše uspjeli u karijeri, a neki jer su smatrali da njihova imena nisu dovoljna lijepa.

Vin Diesel

Pravo ime mu je Mark Sinclair Vincent. Dok je Vin samo skraćenica njegova pravog prezimena, na umjetničko prezime Diesel se odlučio jer su mu taj nadimak dali prijatelji zbog toga što je pun energije. 

Natalie Portman

Njeno pravo ime je Neta-Lee Herhslag. Odlučila je raditi pod prezimenom Portman jer je htjela sačuvati privatnost svoje bliže porodice. Portman je djevojačko prezime njene bake. 

Nicolas Cage

Cage se zove Kim Coppola. Svoje pravo prezime je skrivao od početka karijere jer se nije želio proslaviti samo na osnovu krvnog srodstva sa slavnim režiserom, njegovim ujakom Francisom Fordom Coppolom. Umjetničko prezime Cage odabrao je zbog Marvelovog strip junaka Lukea Cagea. 

Charlie Sheen

Glumac je preuzeo umjetničko prezime svog oca. Njegovo puno pravo ime je Carlos Irwin Estevez, a pravo ime njegova oca Martina Sheena je Ramon Antonio Gerardo Estevez. 

Miley Ray Cyrus

Pjevačica pravog imena Desinty Hope promijenila je ime u Miley jer joj je otac dao ime Smiley zbog vedre naravi, a s godinama joj je nadimak skraćen za prvo slovo. 

Helen Mirren

Illyena Lydia Mironov pravo je ime legendarne glumice. Helenin otac, koji je rođen u Rusiji, promijenio je porodično ime u Mirren krajem 1950-ih.

Jennifer Aniston

Glumica grčkog porijekla zove se Jennifer Linn Anastassakis. Njeni su roditelji promijenili prezime u  Aniston kako bi pomogli kćerki koja je htjela postati glumica. 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.