11.3.2016. 13:03
0
Emir Hadžihafizbegović osuđen na godinu dana zatvora, uslovno na četiri godine
Glumac Emir Hadžihafizbegović danas je na Općinskom kaznenom sudu u Sisku priznao krivnju za prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala Ankica Kuduz (63). Sud mu je izrekao kaznu od godine dana zatvora, uvjetno na četiri godine, piše Večernji list.

Nesreća se dogodila na autocesti A3 kod mjesta Bročice 12. listopada 2014. Očevidom i vještačenjem ustanovljeno je da je poznati glumac prekoračio dopuštenu brzinu, odnosno nije je prilagodio uvjetima u prometu. Kilometrima ispred mjesta nesreće bila su upozorenja o opasnosti i usmjeravanju prometa u jedan trak, a brzina je bila ograničena na 60 kilometara na sat.

Prekršajno je prijavljen i vozač automobila županjske registracije P. A. (46), koji je na preticajnom traku mijenjao kotač, a također je vozio prebrzo. Zbog prebrze vožnje podnesena je prijava protiv još jednog vozača osobnog vozila te protiv vozača nepoznatog vozila zbog oštećenja prometne signalizacije i bijega s mjesta nesreće.

(FENA)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.