7.5.2016. 13:25
0
Šta su poznati pjevači po struci?
Bili bi potpuno nešto drugo da nijestu počeli da pjevaju.

Zdravko Čolić - Popularni Čola osvojio je brojna ženska srca u bivšoj Jugoslaviji. Iako je jedan od najpoznatijih muzičara na ovim prostorima, kao dječak iz Sarajeva više je interesa pokazivao za sport nego za muziku. Muzika mu je, tokom školovanja, bila hobi pa je učio da svira gitaru! Ubrzo je počeo da svira društvu u parku, a prvi službeni nastup imao je sa 18 godina u grupi "Ambasadori". Završio je gimnaziju, nakon koje je upisao i diplomirao ekonomiju. 



Željko Joksimović - veoma obrazovan pjevač i tekstopisac i kompozitor. Joksimović se bavi pop, folk i etno muzikom, a komponovao je brojne poznate pjesme sa ovih prostora. Muzikom se bavi od malih nogu, pa je sa svega 12 godina osvojio nagradu "Prva harmonika Evrope". Osim toga, Joksimović je veliki poliglota. U jednom intervjuu rekao je kako govori čak pet stranih jezika - ruski, poljski, engleski, grčki i francuski.



Tereza Kesovija - Legendarna pjevačica pjeva od malih nogu, a takođe je završila Muzičku akademiju, diplomirala na Odsjeku za flautu. U to vrijeme počinje da bilježi ozbiljne nastupe, a ostalo je istorija. 



Lepa Brena - Najduže noge bivše Jugoslavije, Brena je preteča folka, predvodnica trendova do danas. Postala je pravi brend još u bivšoj državi, a poslu je posvetila apsolutno sve. Završila je Srednju turističko-hotelijersku školu i postala turistički vodič. Iako je upisala fakultet, nije ga završila, jer je započela muzičku karijeru. 



Toni Cetinski - Pulski muzičar dolazi iz jako muzikalne porodice, pa ne čudi što je i Toni krenuo takvim stopama. Doduše, u muzici se zadržao ozbiljnije nego njegov otac i brat. Jedan je od najkvalitetnijih i priznatijih hrvatskih vokala, karijera mu je besprijekorna, a muzika mu je velika ljubav. Pohađao je muzičku školu, a inače je završio Srednju turističko-hotelijersku školu
(CDM/Alen Avdić)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.