6.9.2016. 13:23
0
Halid Bešlić o prijateljstvu sa Zdravkovićem: Tomu niko ne može da ponovi
Poznati bh. pjevač Halid Bešlić sa osmijehom na licu se sjeća druženja sa Tomom Zdravkovićem, u čiju će čast 28. septembra u beogradskoj “Kombank areni” biti održan koncert. Bešlić ne krije da je volio da pjeva sa Zdravkovićem, a prisjeća se i kako je nastala legendarna pjesma “Dotak’o sam dno života”.

“Radili smo krajem osamdesetih veliki koncert u Bijeljini, i to je čak evidentirano na video-kaseti. Otada nismo pjevali zajedno, ali cijenio sam Tomu, veoma. Imao je poseban senzibilitet, niko ga ne može ponoviti”, započinje svoju priču Halid, piše “Alo!“…

“Ono što je jedinstveno kod njega jeste to što je spojio špansku muziku sa balkanskim melosom. Umio je dobro da svira gitaru, a pošto je sam komponovao pjesme, čula se ta gitara u njegovim pesmama. Bio je pravi kantautor, po senzibilitetu svojih stihova ličio je na Miku Antića”, iskren je bh. pjevač.

“Družili smo se i u Sarajevu. Tu, u čuvenoj “Osmici” je napisao svoju legendarnu pjesmu “Dotak’o sam dno života””, prisjeća se Bešlić.

Za one koji nisu znali, na zgradi broj 93 u ulici Kraljice Katarine na Banovom brdu u Beogradu, u kojoj je živio Toma Zdravković, a sada živi njegova porodica, otkrivena je prije dvije godine spomen-ploča u čast ovog umjetnika, boema, kavaljera, heroja, lutalice, kockara, gospodina, pjevača i pjesnika. Otkrili su je Tomin brat Novica i pjevač Duško Kuliš.

Podsjećanja radi, koncert u čast legendarnog pjevača i boema Tome Zdravkovića biće održan 28. septembra u beogradskoj “Kombank areni”, a organizatori su najavili da će bina biti uređena poput kafana u Skadarliji kako bi asocirale na život i umjetnost pjevača koji je ostavio dubok trag u srbijanskoj narodnoj muzici.

Njegove nezaboravne pjesme pjevaće najveće muzičke zvijezda regiona.

(Alo/Merima Druškić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.