4.10.2016. 16:47
0
Obama i DiCaprio zajedno protiv globalnog rasta temperatura
Hollywoodska zvijezda Leonardo DiCaprio i američki predsjednik Barack Obama udružili su u ponedjeljak snage i pozvali na snažnu i brzu akciju u svrhu suzbijanja globalnog rasta temperatura.

"Stvarno smo u utrci s vremenom", rekao je Obama kojemu je borba protiv globalnog zatopljenja bila prioritet tijekom njegova dva predsjednička mandata.

"Mora se poduzeti hitna akcija", kazao je slavni glumac. "Ako ne vjerujete u klimatske promjene onda ne vjerujete u činjenice ili znanost... i stoga vam po mom skromnom mišljenju ne bi trebalo dopustiti da obnašate javnu dužnost." 

Pritom je mislio na republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa koji je doveo u pitanje postojanje globalnog zatopljenja i utjecaja ljudske aktivnosti na klimatske promjene. S njima je razgovarala i znanstvenica Katharine Hayhoe.

Hayhoe je taman pričala o momentalnoj potrebi za ljude koji trebaju shvatiti utjecaje klimatskih promjena i spomenula planove Elona Muska oko koloniziranja Marsa kazavši "Realnost je takva, da smo svi ljudska bića na ovom planetu - a većina nas je. Dok se netko nije predbilježio za putovanje na Mars, trebamo paziti na svoj planet", prenosi Hina.

DiCaprio je  tu kratko prekinuo njeno izlaganje i kazao "Pa ja jesam", na što je Obama reagirao "Nadam se da shvaćate da je on lud".

Obamino pojavljivanje na travnjaku ispred Bijele kuće s DiCapriom, koji je bio u posjetu povodom svog novog dokumentarca, došlo je u vrijeme skorog stupanja na snagu povijesnog sporazuma iz Pariza o borbi protiv klimatskih promjena.

"Očekujem da će ovaj sporazum stupiti na snagu u idućih nekoliko tjedana... puno brže nego što su mnogi od nas predviđali", rekao je Obama u ponedjeljak navečer.

Pariški sporazum je prvi svjetski sveobuhvatni dogovor o borbi protiv klimatskih promjena. On će stupiti na snagu nakon što ga ratificira najmanje 55 zemalja odgovornih za najmanje 55 posto emisija plinova s učinkom staklenika. 

Gotovo deset godina nakon što se na ekranima pojavio njegov dokumentarni film o zaštiti okoliša "Jedanaesti sat", DiCaprio je snimio novi film o klimatskim promjenama "Before the Flood" u kojima se pojavljuju Obama i papa Franjo.

Susret Obame i DiCaprija dogodio se u sklopu festivala South by South Lawn na travnjaku Bijele kuće, čija je svrha slaviti kreativnost i inovativnost. Obamu je za taj događaj inspirirao sličan takav koji se svake godine održava u Austinu u Teksasu pod nazivom South by Southwest. 

(Fena)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.