26.12.2016. 9:07
0
Elton John o smrti Georgea Michaela: U dubokom sam šoku, izgubio sam velikog prijatelja
Britanski pjevač George Michael, koji je postao zvijezdom kao polovica dueta Wham! '80-ih godina, a potom izgradio solo karijeru, preminuo je kasno u nedjelju uvečer u svom domu u Engleskoj u 53. godini života, pišu svjetski mediji, prenosi Patria.

Wham! je '80-ih godina postao najpopularniji duet ikad, prešavši na top listama čak i Simon & Garfunkel, sa singlovima poput „Wake Me Up Before You Go-Go“, „Careless Whisper“ i „Last Christmas“.

Britanska policija je objasnila smrt pjevača kao „neobjašnjenu, ali ne sumnjivu“.

Za sada se govori o zatajenju srca što je dovelo do iznenadne, ali „mirne smrti“, izvještavaju pojedini mediji.

Rođen 1963. u Londonu kao Georgios Kyriacos Panayiotou, sa roditeljima koji su bili grčki imigranti, Michael je u svojim počecima svirao u podzemnoj željeznici Londona prije nego što će postati slavan kao Wham!

Sa školskim drugom Andrew Ridgeleyjem osnovao je Wham! 1981.

- U dubokom sam šoku, kazao je Elton John. „Izgubio sam voljenog prijatelja – najljubazniju, najvelikodušniju dušu i briljantnog umjetnika“.

(Patria)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.