27.8.2017. 9:00
3
Melania je bila predmet sprdnje, ali sada se na najbolji način osvetila svima
Trofej, sponzoruša, izoperisana manekenka… Sve su to epiteti koji su se prije malo više od pola godine koristili kako bi se opisalo Melaniju Trump. Iako ni tad nije bio omiljen, njen suprug Donald nije nailazio na kritike na kakve je nailazila Melania.

Pola godine kasnije njenom suprugu i njegovoj kćeri Ivanki, koju su jedno vrijeme nazivali prvom damom iz sjene, popularnost naglo opada, dok je Melania sve popularnija. U samo nekoliko mjeseci od omražene prve dame postala je voljena prva dama, a to je nešto čemu se niko nije nadao. Startna pozicija nije joj išla u prilog, Amerikanci su joj zamjerali činjenicu da se mlada udala za 24 godine starijeg milijardera, a zelenu kartu dobila je tek nakon udaje, dakle nije rođena Amerikanka, što je tradicionalnim Amerikancima bilo jako bitno, prenosi “Index“…
 
Isprva mrzovoljna i nespremna na obaveze, Melania je samo pojačavala negativne reakcije javnosti. Nije joj pomoglo ni to što se odbijala preseliti u Bijelu kuću već je sa sinom ostala u New Yorku.

Nakon što se preselila u Washington, Melania u stopu prati Donalda, a ta su javna pojavljivanja potpuno preokrenula sliku o njoj. Melania tako sve češće učestvuje u humanitarnim akcijama, posjećuje dječje bolnice, bori se za prava djece i postaje sve popularnija. Mediji je sve manje kritikuju, te kritike se svode na trivijalnosti poput cipela i skupih krpica, a njen uticaj raste iz dana u dan. Čak su i njene poruke s Twittera naišle na odobravanje javnosti, za razliku od onih njenog supruga.

Dok Ivanka cijelo vrijeme gorljivo brani oca i odobrava njegove odluke, Melania se drži po strani i izbjegava osude protivnika svog muža.

U prilog joj ide i činjenica da je u svega pola godine postala američka modna ikona. Dok su tokom predsjedničke kampanje dizajneri skupljali poene odbijajući je odijevati u svoje krpice, danas Melania može birati čiju će odjeću nositi.


(Admir Oručević)

3
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.