24.9.2017. 11:59
0
LeBron James Donalda Trumpa nazvao "promašajem", a Kobe Bryant rekao kako Trump "dijeli ljude"
Američki predsjednik Donald Trump izazvao je "val kritika" nekih od najpopularnijih američkih sportista nakon što je na jednom mitingu zatražio od čelnika klubova da otpuste igrače koji protestiraju prilikom intoniranja američke himne, javlja CNN.

Spor se proširio do te mjere da su čelnici Golden State Wariorsa odbili da dođu u posjetu Bijeloj kući, a protiv Trumpovih izjava su se oglasili najbolji košarkaši današnjice Stephan Curry i LeBron James, te čelnici lige američkog nogometa.

Upravo je Curry prvi reagirao na Trumpov govor, nakon čega  nije dobio poziv da posjeti Bijelu kuću, pa su ga čelnici kluba i igrači podržali te odbili doći u posjetu. LeBron je Trumpa nazvao „promašajem“.

Na društvenim mrežama je reagirao i Kobe Bryant, bivša zvijezda Los Angeles Lakersa, optužujući predsjednika da „dijeli ljude“.

No, analitičari ističu da su Trumpove izjave date u Alabami populističke i usmjerene ka sportistima koji zarađuju ogromne sume novca, a tokom govora hiljade prisutnih su glasno odobravali sporne tvrdnje.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.