28.9.2017. 17:22
0
Supruga Ljubiše Samardžića: Novac nije bitan, moje blago je pod zemljom
Mirjana Samardžić otkriva za čim najviše žali od ukradenih stvari iz kuće, a jako joj je teško palo sve što se dogodilo.

Udovica Ljubiše Samardžića, Mirjana, ne može da dođe sebi jer su lopovi opljačkali njihov porodični stan i odnijeli novac u iznosu od šest hiljada eura, porodičan nakit i skupocjeni sat koji je pripadao glumačkoj legendi.

Ljubišina supruga kaže da je policija bila na licu mjesta i napravila uviđaj, i da joj novca nije žao jer je nedavni odlazak njenog supruga za nju mnogo veći gubitak.

“Pričati o novcu i nakitu ne vrijedi, moje blago je pod zemljom”, kaže Mirjana i ističe da joj je najžalije Ljubišinog sata koji su planirali da poklone unuku kao vječnu uspomenu na djedu.

“Sve se dogodilo dan uoči polaganja urne, doživjela sam još jedan pakao. U tom trenutku nisam bila kod kuće, možda sam nekoliko sati bila odsutna. Oni su provalili vrata i ušli preko terase, odnijeli su šta su mogli da odnesu. Uzeli su i Ljubišin sat, to je sat koji smo namijenili našem unuku. Nisam mu ga dala jer je Ljubišina smrt još svježa, a i on ga trenutno ne bi ni nosio jer nije to sat za dijete od dvadeset godina. Prosto je trebalo da bude uspomena koja će mu ostati kao sjećanje na djedu”, priča Mirjana koja se još nije oporavila od gubitka supruga, a već ju je snašla nova nedaća.

Ona ne može da vjeruje da je neko iskoristio njenu bol i tugu kako bi našao pogodan trenutak i opljačkao je.

“Mi smo u ovom kraju živjeli veoma dugo, samo što smo u stanu dvije godine, ali to nije bitno koliko činjenica da me je neko pratio i izabrao trenutak između kremacije i polaganja urne da opljačka naš dom. Ma mi smo takav svijet da je to van svake diskusije. Najgore od svega je osjećaj da vam je neko ušao u stan kad ste eto u takvoj situaciji, meni je to najstrašnije”, razočarana je Mirjana, piše Blic.

(Alen Avdić)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.