29.6.2018. 19:00
0
Poznata glumica uhapšena na protestu protiv Donalda Trumpa
Glumica Susan Sarandon (71) bila je među 575 žena koje je policija jučer uhapsila u Vašingtonu ispred Senata na protestu protiv američkog predsjednika Donalda Trumpa, tvrdi ''The Guardian''.

Građani, među kojima je bila i Sarandon, okupili su se da bi pokazali svoje nezadovoljstvo zbog Trampove politike prema imigrantima.

- Nama je stalo - vikali su demonstranti. 

Tako su odgovorili na natpis ''Zapravo mi nije stalo, je li vama?'', koji je imala Melanija Tramp (Melania, 48) na jakni prošle sedmice kad je posjetila imigracijski centar.

- Što želimo? Slobodne porodice. Ovako demokratija izgleda - bile su još neke od poruka koje su uzvikivali demonstranti. 

Sarandon i ostatak građana se omotao aluminijskim prekrivačima kakve su nosila djeca imigranata koje je policija razdvojila od roditelja na granici Amerike i Meksika.

Sarandon je prošle godine u razgovoru za ''The Guardian'' rekla kako, iako se ne slaže s Trampovom politikom, da bi Hillary Clinton bila opasnija da je postala američka predsjednica.

- Mislim da je jako, jako opasna. Bili bismo još u ratu da je ona predsjednica. Ne bi bilo puno lakše. Gledajte što se dogodilo pod Obamom, a nismo primijetili - ispričala je glumica, prenose 24sata.hr.

(Amila Alijagić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.