24.9.2018. 16:45
0
Reper Suge osuđen na 28 godina zatvora zbog ubistva počinjenog na setu filma "Straight Outta Compton"
Reper Marion Hugh Nate poznatiji kao Suge, osuđen je na 28 godina zatvora zbog ubistva počinjenog na setu filma "Straight Outta Compton".

Nezadovoljan načinom na koji će biti prikazan u filmu o usponu i padu legendarne grupe N.W.A, Suge  se krajem januara 2015. godine pojavio na filmskom setu. Uslijedio je verbalni konflikt s Cleom Slounom, članom osiguranja, da bi poslije Nate sjeo u svoj automobil i njime dva puta pregazio Slouna, nanoseći mu povrede nogu i glave.

Producent se sam predao policiji narednog dana, a sada je postupak protiv njega dobio epilog. Iako je u Kaliforniji maksimalna kazna za ubistvo bez predumišljaja 11 godina zatvora, u Nateovom slučaju je ona udvostručena zbog drugih djela. 

Na to je dodata petogodišnja kazna zbog ponovnog osuđivanja za nasilni zločin te još jedna godina zbog posjedovanja vatrenog oružja.

Nekadašnji igrač američkog fudbala, Nate je 1991. godine pokrenuo izdavačku kuću ''Death Row Records'', koja je okupila najperspektivnije repere poput Dr. Dre, Snoopa Dogga i 2Paca.

Prilično brzo su, međutim, u javnost isplivale priče o njegovim metodama vrbovanja izvođača i tretmanu onih koji se nalaze pod njegovim okriljem, posebno onih koji bi željeli da napuste ''Death Row''.

Nate je, kako su godine prolazile, sve rjeđe povezivan s muzikom, a sve češće s kriminalom, počevši od navodne umiješanosti u 2Pacovo ubistvo, do hapšenja zbog dokazanih nanošenja tjelesnih povreda i posjedovanja narkotika, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.