27.2.2019. 8:23
1
Miša Mijatović: Šaban je predvidio svoju smrt, sjedili smo u jednoj kafani, a onda je rekao nešto što mi je zaparalo uši
Šef Narodnog orkestra RTS-a Miša Mijatović tvrdi da je njegov dugogodišnji prijatelj i saradnik, pokojni Šaban Šaulić predvidio svoju smrt.
On naglašava da je Šaulić prije mjesec rekao da će umrijeti i da ga sahrane uz stihove treće strofe poznate sevdalinke "Prebrojana ljeta" Rize Hamidovića, prenosi Kurir.rs. 

- Nisam vjerovao kada mi je prijatelj javio za nesreću. Rekao sam: "Daj, bježi! Šabana sahranjuju već 10 puta. Nema šanse." Međutim, čovjek je provjerio, a kasnije sam vidio vijesti na portalima. Bio sam šokiran. Iz Kraljeva sam odmah došao u Beograd, otišao kod njegove supruge Goce. Ne pamtim da je poslije Titove smrti u državi bila veća žalost nego sad za Šaletom.

Susret ove dvojice "majstora" narodne muzike desio se još 1975. godine.

- Upoznali smo se 1975., kada sam došao na Akademiju u Beograd. Tada je bio aktuelan čuveni restoran "Šumatovac", gdje su se okupljali pjevači, glumci i ostali. Tu su počeli naša saradnja i druženje. Posljednjih mjesec smo baš bili bliski i često smo se viđali i sjedili do jutra. 

Šaulićevi prijatelji kažu da je on u posljednje vrijeme bio čudan.

- Imao je predosjećaj da će se nešto desiti jer je bio drugačiji. Imao je neke priče i ambicije koje nisu ličile na njega, u smislu "daj, uradite mi pjesmu, daj da snimim nešto". To ne liči na njega jer smo uvijek mi njega tjerali i jurili da uđe u studio.

Miša Mijatović je uvjeren da je Šaban Šaulić svojim postupcima i riječima ukazivao da je predosjetio da će se nešto desiti.

- Jednu večer sjedili smo u kafani. Pričao je neke stvari koje su na neki način govorile o nečemu da će se desiti. Naprimjer, otkazivanje, zakazivanje aerodroma i slično. Najviše mi je zaparalo uši to što je zajedničkom prijatelju rekao: "E, kad budem umro, hoću da mi pjevate treću strofu ove sevdalinke. Ako me nadživite, učinite mi to, te je čitao riječi iz telefona.", piše Avaz.

(Alen Avdić)
1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.