13.10.2019. 16:15
4
Amel Tuka zaplakao kada je čuo kakav mehr od njega traži njegova buduća supruga
Jučer se oženio naš najbolji atletičar u historiji, Amel Tuka.

Piše: Haris Ahbabović

Amel je oženio svoju dugogodišnju djevojku Aminu Pivić, te je zakoračio u bračne vode nakon fenomenalne sezone i drugog mjesta na SP u Dohi.

Amel i Amina su se također šerijatski vjenčali u Sejmenskoj džamiji u Zenici, ali jedan detalj je rasplakao našeg najboljeg atletičara.

Naime, kada je imam, koji je šerijatski vjenčao Amela i Aminu, pitao Aminu za mehr (vjenčani dar, imetak ili novac koji je, po šerijatskim propisima, musliman dužan dati ženi prilikom sklapanja braka), Amelova buduća supruga je odgovorila da za mehr od svog muža traži da nauči suru Mulk iz Kur'ana, što je rasplakalo našeg atletičara.

Video: IML TV.PRESS / YouTube

4
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.