24.10.2019. 18:57
0
Emily Ratajkowski mogla bi ostati bez 150.000 dolara zbog fotografije koju je objavila
Manekenka Emily Ratajkowski mogla bi platiti odštetu od 150 hiljada dolara jer je objavila vlastitu fotografiju na Instagramu.

Naime, fotograf Robert O'Neil podnio je tužbu protiv nje jer je bez njegovog dopuštenja na Instagramu objavila fotografiju sebe koju je on snimio. 

Na fotografiji Emily prekriva lice buketom cvijeća, a snimljena je tokom šetnje New Yorkom. Manekenka je fotku objavila na Instagram storyju, odakle je nestala za 24 sata, ali fotograf je svejedno tuži zbog kršenja autorskih prava i tvrdi da je zbog njene objave izgubio zaradu. 

Od nje traži 150 hiljada dolara plus sav profit koji je Ratajkowski zaradila od njegova rada. 

Isti je fotograf nedavno tužio i manekenku Gigi Hadid, koja je objavila fotku svog dečka Zayna Malika koju je on snimio. 

U sličnom se problemu bio našao i Justin Bieber, no on je s fotografom Robertom Barberom sve uspio riješiti izvan suda, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.