25.10.2019. 21:04
0
Severina osuđena za nasilje u porodici zbog prijetnji svom bivšem partneru
Pjevačica Severina Kojić osuđena je za nasilje u porodici zbog prijetnji svom bivšem partneru i ocu svog djeteta, Milanu Popoviću.

Opštinski prekršajni sud u Zagrebu donio je presudu prema kojoj je Severina osuđena za nasilje u porodici, zbog toga što je 14. oktobra 2018. godine Milanu Popoviću uputila prijeteći mejl.

Severina je u pomenutom mejlu Milana nazvala “manijakom i psihipatom”, zatim napisala da je “stvor koji zagađuje svijet”, “zlotvor”, “bijednik”, uporedila ga sa Adolfom Hitlerom, a prijetila mu je i “silovanjem u zatvoru”.

Ovim postupkom Severina je počinila psihičko nasilje i izazvala povredu dostojanstva i uznemirenost Milana Popovića.

Ona je kao osuđena dužna da plati troškove prekršajnog postupka u iznosu od 3.000 kuna.

Milan Popović je, podsjetimo, 2018. prijavio pjevačicu, nekadašnju suprugu Severinu Kojić, Centru za socijalni rad u Zagrebu za nasilje u porodici. Tačnije, Milanov advokatski tim predočio je čelnicima Centra za Socijalni rad Severinine uvrede, koje je iznijela na račun oca svog djeteta i time izvršila porodično nasilje.

Popović je tada, zbog uvreda i prijetnji, odlučio da zakonski zaštiti, ne samo sebe već i nasljednika Aleksandra jer se plaši u kakvom okruženju odrasta zbog nekontrolisanog ponašanja majke.

Milan je od Centra za Socijalni rad tražio da organima reda i nadležnoj policijskoj stanici predoče njegov zahtjev i zaštite ga od nasilja u porodici koje sprovodi majka njegovog djeteta uz zahtjev da bude sankcionisana, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

Severina
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.