4.12.2019. 10:45
2
Škola optužila pjevačicu: Severina izazivala stres kod sina da bi u javnosti ispala žrtva
Porodična drama Severine Kojić se danima ne smiruje nakon što je hrvatski sud odredio da njen sin Aleksandar živi sa ocem Milanom Popovićem.

Prema presudi, do koje je Kurir došao, zaključak sudije Tee Golub, koja vodi slučaj, jeste da je pjevačica nemarna majka, koja kod sina izaziva stres, a sve da bi sebe prikazala kao žrtvu u javnosti.

Ovom zaključku prethodio je događaj od oktobra 2019, kada je Aleksandar bio na rekreativnoj nastavi u Novom Vindolskom, a kada je Seve na ličnu odgovornost došla da ga uzme bez riječi objašnjenja.

- Škola izražava sumnju da majka svjesno zanemaruje dječakove potrebe, jer je kratko obrazložila da je došla po dijete prema uputstvu učiteljice, što je potpuna manipulacija činjenicama, pošto iz izvještaja koordinatorke iz Novog Vinodolskog proizlazi potpuno suprotno - da je majku pokušala da uvjeri da je dječak dobro raspoložen i da nisu primijetili nikakve razloge za odlazak, te su je molili da dječaku dopusti ostanak. Majka prilikom preuzimanja djeteta iz hotela nije lično došla na preuzimanje, već je sjedila u autu, a u hotel je ušao njen suprug Igor Kojić, koji učiteljicama nije htio da da konkretan odgovor na pitanje da li je majka s njim - stoji u presudi.

U nastavku piše da je, kada je ugledala sina, pjevačica izašla iz automobila i zagrlila ga, ali da se nastavnicima nije obratila niti objasnila zašto dječak ide ranije kući. Sudija smatra da je Kojićka htjela sina da dovede do nesigurnosti kako bi po svaku cijenu spriječila da otac dođe po dijete u školu kada ona nije u mogućnosti.

"Majka ne vodi računa o zaštiti prava djeteta, opstruira proceduru koju sprovodi škola, te na taj način svog sina, kao i ostale učenike, stalno dovodi u stanje stresa, a i nepotrebnog emocionalnog pritiska, s kojim dječak nije u stanju da se nosi (kako je u više navrata uočeno u školi, o čemu je obaviješten i centar za socijalni rad), a sve to samo da bi samu sebe prikazivala kao žrtvu pred očima i ušima medijskog prostora i šire javnosti - otkriva Kurir iz presude Tee Golub, gdje još piše da Severina stalno tokom postupka tvrdila da je postupanje suda temeljeno isključivo na finansijskoj koristi od strane Popovića, koga je u javnosti predstavljala kao „beskrupuloznu osobu, jer je novac jedini jezik koji on razume", prenosi Kurir.

Supruga Milića Vukašinovića, Suzana Vukašinović, pružila je podršku Severini Kojić, kojoj su prije nepunih 10 godina takođe oduzeli djecu.

"Htjela sam da prećutim, ali ne mogu, jer sve u meni vrišti. Znam vrlo dobro kako se osjećaš, znam taj osjećaj kad sve u tebi vrišti, a nemoćna si da bilo šta uradiš. Davne 2010. to sam osjetila na svojoj koži i vrlo dobro znam to stanje šoka kada žena sudija starateljstvo dodeljuje suprugu, a ne vama, i to samo zato što ste se odvažili da uzmete život u svoje ruke. I naravno, niko se ne zapita koliko štete nanese djetetu i koliko to psihički utiče na njih, jer neko je zaboga platio da dobije papir na kome piše da je on staratelj i njegovo jedino zadovoljstvo je osveta koju vrši nad vama, ne obazirući se koliku traumu ostavlja na djetetu. Na ovom putu čeka te puno prepreka, kamenovaće te mnoge „žene“, tebi vrlo znane i neznane, samo zato jer si se odvažila da iskoračiš i izađeš iz zone u kojoj si se osjećala loše. Nemoj se osjećati loše zbog toga, jer niko ne hoda u tvojim cipelama osim tebe. Naoružaj se strpljenjem i ne dozvoli da iko vidi tvoje suze. Hodaj uzdignute glave, jer ti si primjer svom djetetu, kako se leti i onda kada su ti krila srezana", napisala je Suzana na Facebooku. 



(Lejla Trle) 

2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.