20.2.2020. 12:56
0
Nijemci snimaju dokumentarac o Šabanu Šauliću
Njemačka filmska ekipa odlučila je da napravi dokumentarac o Šabanu Šauliću. Prema pisanju srbijanskih medija, radovi su već počeli, a krajem marta dolaze u Beograd da snimaju materijal. U Srbiji će boraviti tri dana te će obaviti razgovor s porodicom Šaulić, ali i s njegovim prijateljima i kolegama, prenosi Avaz.

Kako prenosi Avaz, posjetit će i njegov grob, a u dokumentarcu će se naći i trenuci sa suđenja Šabanovom ubici.

Državni tužilac Kristof Makel u maju 2019. dao je izjavu za medije, u kojoj je rekao da je Alsin Levent dostavio svoju adresu sudu i da ne postoji mogućnost da napusti državu. Levantov advokat nije htio javno otkriti gdje se turski državljanin trenutno nalazi, a razlog su brojne prijetnje smrću koje mu svakodnevno upućuju brojni Šabanovi fanovi.

- Prema podacima koje je istraga do ovog trenutka utvrdila, Leventu se na dušu stavlja nemarna vožnja kojom je ubio dvije osobe. Budući da je vozio pod utjecajem alkohola, nema sumnje da će se ponovo naći iza rešetaka, to jest, mora da računa na zatvorsku kaznu. Nalazi obdukcije ne ukazuju na to da Šaulić, koji je sjedio na suvozačevom mjestu, i Kerić, koji je upravljao Seat Ibizom, nisu bili vezani. Ovaj podatak biti će izuzetno dragocjen u momentu izricanja presude Leventu - objavili su njemački mediji.

Prema izvještaju Avaza, Šabanova porodica planira da podigne privatnu tužbu protiv turskog državljanina te da traži odštetu u iznosu od 300.000 eura za pretrpljenu bol zbog gubitka voljenog člana porodice. Sedamnaestog februara obilježena je prva godišnjica tragične smrti kralja narodne muzike.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.